Ce este Cica, componenta vedetă anti-îmbătrânire a medicinei tradiționale chineze

Știri similare

Unul dintre ingredientele care pare nou sau care se aude mai mult ca niciodată, dar, cu toate acestea, este un ingredient foarte tradițional. A fost folosit de secole în medicina tradițională chineză. Cu toate acestea, abia acum beneficiile cosmetice si nu numai cosmetice ale Cica.

Acest ingredient care numai prin folosirea lui îi remarcăm deja efectul, hidratare, calmează pielea, reduce roșeața, reduce inflamația. Când vorbim despre ingrediente vedetă, mereu ne vin în minte retinol, acid glicolic, acid hialuronic, vitamina C, dar ne regăsim cu un alt ingrediente vedetă. Mai ales cand vorbim de ingrediente botanice, Cica este una dintre cele mai folosite si mai eficiente. Este componenta botanica a produselor cosmetice, antioxidante si hidratante.

scânteie asiatică

Cica este diminutivul lui scânteie asiatică, această plantă este originară din Asia și Africa, familia Apiaceae. O plantă care a fost folosită în Asia, ca liniștitoare pentru eczeme, psoriazis, arsuri sau iritații.

De mai bine de 3.000 de ani, această plantă a fost folosită ca medicament tradițional, în special pentru îmbunătățește vindecarea și reduce inflamația cutanat. În secolul al XIX-lea, când a început să fie inclus în cosmetică ca ingredient activ.

Componenta activă a Centella asiatica este: acidul madecassozid, acidul asiatic și asiaticozidele. De aceea cremele care contin acest ingredient se numesc creme madecasoside si creme asiaticozide. Este obișnuit să-l găsești 1% în creme de farmacieconsiderate medicinale.

Deși în prezent este cunoscut sub numele de Cica, îl putem găsi și ca centella asiatica, gotu kola, pennywort indian Y iarba de tigru. Această ultimă denumire se datorează faptului că tigrii din Asia s-au frecat în acea iarbă pentru a ajuta la vindecarea pielii. În 2012, noi studii îl indică deja ca fiind produsul de alegere pentru a ajuta regenerează din arsuri, tăieturi sau răni.

Cica actiuni

Este eficient în acnee, rozacee și chiar uscăciune extremăDe asemenea, este un ingredient foarte bine tolerat pe cea mai sensibilă piele.

Centella asiatica este bogata in proprietati antiinflamatorii, antioxidante, bactericide, ajuta la combaterea radicalilor liberi, regleaza sinteza colagenului si previne daunele viitoare datorate problemelor de mediu. Este bogat în aminoacizi, beta caroten, acizi grași și fitochimice, vitamine C, A, B1 și B2.

Repara si protejeaza pielea

Odată cu poluarea, pielea devine mai sensibilă și mai reactivă, Cica acționează ca un hidratant, ajutând la îmbunătățirea barierei de protecție a pielii împotriva poluării și a iritanților pielii.

Acționează ca anti-îmbătrânire

Pe măsură ce îmbătrânim, pielea se deshidratează mult mai ușor și mai rapid, provocând linii fine și riduri. Cica ajută la stimularea producerea de colagen Acest lucru asigură elasticitatea și fermitatea pielii.

De asemenea, în prevenirea petelor de vârstă a pielii. Adăugați vitamina C împreună cu centella asiatica, datorită madecassozidelor și asiaticozidelor.

Iritații, arsuri și răni

Conform celor mai recente cercetări, Cica ajută la hidratarea pielii și la îmbunătățirea confortului pielii. Are acțiuni antiinflamatorii și ajută la vindecarea arsurilor minore, la vindecarea cicatricilor și la reducerea iritațiilor, inclusiv a eczemelor și psoriazisului, datorită faptului că este și bactericid.

Unele creme mai contin D-pantenol, siliciu organic, bisabolol, glicerina, ceara de albine, minerale precum zinc, cupru si mangan.

piele foarte uscată

Combinația de Cica, împreună cu alte ingrediente precum acidul hialuronic și glicerina, va acționa foarte eficient pentru a evitați uscarea extremă a pielii. Îmbunătățește hidratarea stratului exterior al pielii. Cica stimulează circulația sângelui în piele și previne deshidratarea.

Acnee

Madecassosidele îmbunătățesc hidratarea pielii, scad inflamația în acnee.

Vergeturi

Centella asiatica conține triterpene care pot stimula sinteza colagenului, astfel se realizează și recuperarea pielii.

Cum se folosesc cremele?

Este un ingredient sigur, deși nu trebuie să fie lipsit de vreo posibilă reacție, de aceea atunci când urmează să-l folosim este întotdeauna de preferat să începem de două-trei ori pe săptămână, apoi în fiecare seară.

Se recomandă utilizarea a filtru solar dimineata ori de cate ori folosim Cica noaptea.

Există unele produse de curățare sau toner care conțin această componentă, cu toate acestea, este mai eficientă atunci când este inclusă în produse cosmetice precum cremă, ser sau ulei, de preferință dacă sunt mai ocluzive.

Ele nu trebuie utilizate pe răni deschise.

Poate fi folosit de oricine, cu toate tipurile și vârstele de piele, atât ca tratament, cât și pentru utilizare ocazională.

Cremele cu Cica pot fi folosite și ca baze pentru formulări magistrale în care pot fi încorporate și alte tipuri de ingrediente, inclusiv farmacologice, conform indicațiilor medicului.

Ce tipe foarte recomandabil după tratamente medicale precum laserul ablativ fie peeling foarte iritant.

Dacă folosești acid retinoic de mult timp și pielea a devenit prea iritată, este roșie, sensibilă și chiar poate fi solzoasă, poți aplica un strat generos din oricare dintre cremele cu Cica pe post de mască, după 20 de minute. scoateți-l trăgând, lăsând restul, peste noapte.

Ar trebui să diferențiem produsele care au Cica în compoziția lor de cele care folosesc doar forma activă madecassoside.

Unele produse cosmetice sau medicamente folosesc extractul de plante ale speciei hidrocotil care sunt din același gen cu gotu kola. Cu toate acestea, se folosește extractul din ele, în care conține asiaticozide, acid madecassozid și acid asiatic, dar nu este în mod specific centella asiatica.

*Meritxell Martí este farmacist.

.

Add Comment